faimoasele CASTI cu microvibratii

Discutii despre proiectarea si realizarea practica a amplificatoarelor audio.

v-a fost de ajutor acest articol in construirea castilor cu microvibratii?

da
30
96%
nu
1
3%

Voturi totale : 31

Re: faimoasele CASTI cu microvibratii

Mesajde stress pe 11 Feb 2010 13:12

schema de mai sus merge cu toate dar stiai ca cel SMD este de dimensiuni mici da? mai bine zis minuscul
stress
moderator

Mesajde pRoDjxLx pe 11 Feb 2010 15:15

nu stiam , ms pentru informatie poate imi va folosii pe viitor , dar totusi e bine ca merge cu celelalte. am sa revin cu informatii dupa ce imi ajunge comanda iar azi crek fac bobina. ..
pRoDjxLx

Mesajde pRoDjxLx pe 21 Feb 2010 22:38

am terminat schema cu LM 386 merge perfect, vreau sa mentionez ca am pus o rezistenta de 22K intre pinul 1 si 8, iar bobina am facut-o din 17 spire cu sarma de 0,20mm . Akm vreau sa fac si cu LM 386-SMD acesta e minuscul, si vreau sa vad ce imi iese,,,,revin cu informatii dupa ce termin...trebuie sa fiu foarte atent deoarece are cam 2-3 mm integratul :P :))
pRoDjxLx

Mesajde puiu pe 22 Feb 2010 00:52

ma bucur ca ai reusit sa faci schema dar fii atent la integratul smd, ar fi bine sa-l lipesti cu un letcon (cu rezistenta) nu cu un pistol de lipit (cu transformator) pentru ca exista riscul sa se arda din cauza campului magnetic produs de acesta
Ca sa fie toate ca la carte fa rost si de o rezistenta smd si fa-l minuscul (apropo, vor tine mai mult bateriile)
puiu

Mesajde pRoDjxLx pe 22 Feb 2010 15:03

OK..ms pentru cele spuse..credca il fac azi sa vad cum am timp caci mai am de reparat un sistem 5.1 azi. revin dupa ce termin. pun si poze.
pRoDjxLx

Mesajde ulybmw pe 23 Feb 2010 00:37

Bobinele care se folosesc ca sarcina pentru aceste amplificatoare pot fi chiar bobinele recuperate din difuzoare/boxe cu membranele sparte.....
Succese...
ulybmw

Mesajde vallyyy pe 23 Feb 2010 00:53

Lasand handsfreeul la o parte .........exista acea casca japoneza pe piata ,m-am documentat cat am putut ,insa n-am reusit sa le aflu secretul ,stiu din ce e compusa ,evident nu o pot fabrica ,cred ca e un aparat auditiv (CIC) cu asta am gasit asocierea , insa n-am gasit de unde se pot achizitiona de la noi din Romania decat de la samsarii care le dau cu 5 mil. :|.....aveti idee despre ea ce e concret ? casca sau aparat auditiv .............si apoi va mai intreb o chestie , am pus 3 magneti de cercei intr-o pungulita ,i-am infasurat bine, daca apropii de bobina se aude insa cand e bobina pe gat nu prea am avut succes ......ce amplificator si ce bobina as putea sa folosesc incat sa-mi dea mai multi W pentru e emite corect in acei magneti din punga .......vreau sa iasa un fel de casca home made , sa nu mai fie nevoie de magnet + timpan ........sper sa primesc un raspuns cat mai curand ca vad ca acest forum din pacate nu prea are useri activi :cry:
vallyyy

Mesajde pRoDjxLx pe 25 Feb 2010 18:05

Am uitat o chestie foarte importanta pana acum la castile pe care le-am facut, adica sa masor rezistenta bobinei si a cea scoasa din amplificator, dar am probat cu 17 spire cu sarma de 0,2 mm si merge, dar am zis sa si verific rezistenta sa fie egala. Dar am o preoblema , adica aparatul de masura (UT33C) imi indica anapoda pe ecran (adica se tot schimba numerele), dar am vazut ca la o bobina facuta de cineva imi indica bine (dar este si invelita in banda izolatoare) , mentionez ca cele facute de mine si care vreau sa le masor nu sunt invelite in banda. daca imi poate spune cineva cum sa fac...ms mult..
pRoDjxLx

Mesajde puiu pe 25 Feb 2010 22:07

ca sa masori rezistenta bobinei cu acel aparat trebuie sa fie firul bine cositorit la capete (cele unde pui bornele aparatului de masura) si sa nu le tii cu mainile (pentru ca aparatul va masura si rezistenta corpului tau si va arata eronat, nu are nici o legatura cu izolatia dar firul trebuie sa fie izolat, adica sarma cu care ai bobinat)

bafta in continuare
puiu

Mesajde pRoDjxLx pe 25 Feb 2010 22:44

mersi domnu.. :lol: puiu :lol: ....oricum :idea: ...am rezolvat-o putin mai repede decat am primit un raspuns aci . Si la faza cu cel SMD am sa il fac cat de curand numai sa gasesc si ceva condensator si rezistenta tot SMD :shock:
pRoDjxLx

AnteriorUrmătorul

ÃŽnapoi la Amplificatoare audio - schema CASTI MICROVIBRATII: GRATIS si fara pretentii aici